ГоловнаСвіт

Київські поліцейські знайшли вербувальників, які втягнули 12 осіб у наркоторгівлю в Росії

Затримані - двоє братів, кум і друг - перебувають під нічним домашнім арештом.

Київські поліцейські знайшли вербувальників, які втягнули 12 осіб у наркоторгівлю в Росії
Архивное фото
Фото: alko-stop.com

Київський слідчі оголосили про підозру групі осіб, які вербували громадян України для роботи в Росії.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Зловмисники пропонували роботу кур'єром-експедитором, а насправді – змушували людей працювати наркодилерами. У ході розслідування, яке триває майже чотири роки, слідчі встановили причетність спільників до нових фактів і оголосили про підозру. Фігурантам загрожує до 15 років тюрми із конфіскацією майна.

"Співробітники столичної поліції задокументували діяльність злочинної групи з чотирьох осіб, яка протягом 2015–2016 років вербувала жителів Дніпропетровської, Миколаївської та Харківської областей на роботу у РФ. Набір відбувався через сайти оголошень і в офісах, де збирали анкетні дані претендентів і готували їх до відправки до сусідньої держави", – йдеться в повідомленні.

Під час розслідування було встановлено, що в результаті злочинної діяльності угруповання постраждали 12 чоловіків і жінок.

"Вербувальники підшукували жертв серед людей із матеріальними труднощами, яким вони купували квитки на потяг до столиці, а потім – контролювали перетин кордону, де їх зустрічали нібито «роботодавці». Ті вже змушували українців виконувати ту роботу, яку доручали. А це – поширення наркотиків, за що вони потрапляли в поле зору правоохоронців і зараз там відбувають покарання", – повідомили в поліції.

У цей час затримані – двоє братів, кум і друг – знаходяться під нічним домашнім арештом. Слідчі встановили факти причетності фігурантів до інших епізодів, а потім за погодженням Київської міської прокуратури оголосили їм підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії близько 1 тис. українців засудили за розповсюдження наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram