ГоловнаСвіт

МЗС висловлює протест через прийняття парламентом Болгарії декларації про адміністративно-територіальну реформу в Україні

Твердження про вплив реформ на національну самобутність болгар у МЗС вважають недостовірними і маніпулятивними.

МЗС висловлює протест через прийняття парламентом Болгарії декларації про адміністративно-територіальну реформу в Україні
Фото: bgflags.com

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з прийняттям Народними Зборами Республіки Болгарія декларації про адміністративно-територіальну реформу в Україні і захист прав і цілісності болгарської спільноти.

У міністерстві підкреслили, що питання адміністративно-територіального устрою України належать винятково до компетенції українських органів державної влади. Про це повідомляють на сайті МЗС.

"Для нас абсолютно неприйнятними є спроби втручання іноземних держав у внутрішні справи України. Викликають подив і нерозуміння маніпулятивні недостовірні твердження про вплив реформ на національну самобутність етнічних болгар України", - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що захист прав і свобод представників усіх нацменшин є основоположним пріоритетом органів влади України та здійснюється відповідно до Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин від 1995 року.

"Питання щодо Болградського району буде вирішено згідно з українським законодавством з урахуванням позицій місцевих жителів, у тому числі болгарської громади", - додали в Міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, парламент Болгарії висловив протест у зв'язку з планами провести адміністративну реформу, яка може розділити Болградський район Одеської області на кілька територіальних громад, де етнічні болгари більше не будуть більшістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram