ГоловнаПолітика

Україна перезавантажить економічний напрямок зовнішньої політики

МЗС запускає оновлений блок торгово-інвестиційної дипломатії.

Україна перезавантажить економічний напрямок зовнішньої політики
Фото: Офис президента

Президент Володимир Зеленський провів зустріч щодо прискорення зростання експорту й залучення інвестицій в Україну як підстави економічної стабільності.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Відзначається, що Зеленський підтримав перезавантаження економічного спрямування зовнішньої політики України, ініційоване міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Цей процес МЗС почне з перезапуску роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів (РЕІ). За словами міністра, саме тісна співпраця з українськими експортерами та іноземними інвесторами допоможе українським дипломатам на практиці направляти свої зусилля за кордоном на розширення необхідних можливостей і подолання наявних перешкод.

«Зараз найкращий час для здійснення економічних амбіцій України. Для цього МЗС запускає якісно оновлений блок торгово-інвестиційної дипломатії. Ми зосередимося на двох пріоритетах: підтримці українського експорту у світі й залученні інвестицій в Україну. Зусиллями українських дипломатів подолання економічних наслідків пандемії має стати історією успіху України і всіх українців. Внесок у зміцнення економічної безпеки України стане одним із показників ефективності роботи дипломатів», — розповів Кулеба.

«Я хочу, щоб український бізнес мав можливості експорту. Хочу, щоби не тільки великі підприємці виходили на міжнародний ринок, а й щоби таку можливість отримав середній і малий бізнес, наприклад, фермер із якісною продукцією або підприємець з унікальним виробництвом, щоби вони йшли на експорт і виростали до великих бізнесів, щоби мали таку мотивацію», — зазначив президент Зеленський.

Також на зустрічі заступники глави ОП Юлія Ковалів і Леван Варшаломідзе представили готові проєкти іноземних інвестицій, які перебувають на фінальній стадії узгодження. Ковалів також представила проєкт закону про так звані «інвестиційні няні», який вимагав доопрацювання з урахуванням ситуації з пандемією коронавірусу у світі.

Нагадаємо, Мінекономіки розраховує на $50 млрд інвестицій за п’ять років

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram