ГоловнаПолітика

Зеленський: Аваков має довести справу Шеремета до кінця

"Арсен Борисович Аваков не мій кум, не мій близький товариш".

Зеленський: Аваков має довести справу Шеремета до кінця
Фото: Пресс-служба Кабмина

Президент Володимир Зеленський заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен до кінця довести справу про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це він сказав на пресконференції в середу, відповідаючи на запитання про цінність Авакова на посаді міністра.

"Арсен Борисович Аваков не мій кум, не мій близький товариш. Навпаки, у нього є близькі товариші, з якими я точно не дружу. Чи потужний він міністр? Так. Складна у нас ситуація? Вважаю, так. Але його сьогоднішня відповідальність - справа Шеремета. Він почав цю справу, він повинен довести її до результату, щоб усі, хто вбив Шеремета, були покарані", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 12 грудня 2020 року Аваков заявив про затримання фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета. Організатором убивства журналіста Павла Шеремета слідство вважає музиканта Андрія Антоненка. До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтерку і медика Юлію Кузьменко і контрактницю Яну Дугарь, а також кількох невстановлених осіб.

За версією слідства, Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства. За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

За кілька днів до злочину одна з підозрюваних - Яна Дугарь - нібито двічі приходила на вулицю Івана Франка, щоб встановити, де Шеремет паркує автомобіль. Після чого вночі 20 липня 2016 року нібито Кузьменко в присутності Антоненка прикріпила до днища машини саморобну бомбу, для виготовлення якої була використана вибухівка "гексоген" з елементами ураження протипіхотної міни МОН-50 і електродетонатором з дистанційним управлінням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram