ГоловнаСвіт

YouTube опублікував список заборонених тем про COVID-19

Ідеться про лікування, профілактику, діагностику та передачу вірусу.

YouTube опублікував список заборонених тем про COVID-19
Фото: mojevijesti.ba

Компанія Google опублікувала правила, що забороняють поширювати в YouTube недостовірну інформацію про нову коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це повідомляють на сайті компанії.

"На YouTube заборонена публікація контенту про COVID-19, здатного заподіяти серйозну шкоду здоров'ю", - йдеться в повідомленні.

Ідеться про контент на такі теми: лікування, профілактика, діагностика та передача вірусу.

До списку заборонених тем увійшли:

- заперечення коронавірусу;

- відмова від допомоги лікарів і лікування за допомогою народної медицини або молитви;

- твердження про те, що вакцина або ліки від COVID-19 вже є;

- відмова від азіатської їжі, щоб не заразитися;

- зв'язок захворювання з випромінюванням від мережі 5G;

- очищення повітря від коронавірусу за допомогою феєрверків.

Відеозаписи з неправдивими відомостями будуть видаляти, а акаунти користувачів у разі повторних порушень - заблокують.

"Якщо ви опублікуєте контент, який не відповідає нашим правилам, ми видалимо його і повідомимо вас про це електронною поштою. Перше порушення потягне за собою лише повідомлення, але наступного разу ми винесемо вам попередження. Якщо ви отримаєте три попередження, то ваш канал буде заблокований", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що до категорії "неправдиві відомості про лікування" належать матеріали, в яких глядачів відмовляють звертатися по медичну допомогу і закликають лікувати коронавірус у домашніх умовах.

До категорії "неправдиві відомості про профілактику" належить контент, який містить відомості про профілактику COVID-19, що суперечать рекомендаціям ВООЗ і місцевих органів охорони здоров'я.

До категорії "неправдиві відомості про діагностику" належать матеріали з інформацією про методи виявлення коронавірусної інфекції, яка суперечить рекомендаціям ВООЗ і місцевих органів охорони здоров'я.

"Помилкові відомості про шляхи передачі інфекції". До цієї категорії належить контент, що містить дані про передачу вірусу, які суперечать інформації ВООЗ і місцевих органів охорони здоров'я. Заборонені матеріали, в яких є твердження про те, що захворювання COVID-19 не є вірусним або заразним, твердження про те, що коронавірус не поширюється в певних кліматичних і географічних умовах; твердження про те, що окремі особи або групи осіб несприйнятливі до вірусу і не можуть бути його переносниками; повідомлення, в яких під сумнів ставляться рекомендації ВООЗ і місцевих органів охорони здоров'я, зокрема поради щодо дотримання фізичної дистанції і самоізоляції в цілях запобігання поширенню інфекції.

Нагадаємо, раніше у Львові викрили жінку, яка нагнітала паніку і поширювала фейки про коронавіруси в соцмережах.

З початку карантину і на 24 березня кіберполіція виявила в інтернеті близько 170 фактів розміщення на інформаційних ресурсах помилкової або провокаційної інформації про пандемію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram