ГоловнаСвіт

Прем'єр Канади виступив на захист ВООЗ

"Канада переконана, що багатосторонні інститути, схожі на ВООЗ, дуже важливі, особливо в період глобальної кризи".

Прем'єр Канади виступив на захист ВООЗ
Фото: wemontreal.com

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вважає, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) виконує дуже важливу роботу під час пандемії і заслуговує на підтримку.

Про це він заявив на пресконференції в Оттаві, передає "Укрінформ".

"Канада переконана, що багатосторонні інститути, схожі на ВООЗ, дуже важливі, особливо в період глобальної кризи охорони здоров'я, такої, як зараз", - сказав Трюдо.

Він наголосив, що "жодна глобальна організація не ідеальна, є аспекти, над якими варто працювати і покращувати".

"Це одна з причин, чому Канада була дуже активною протягом останніх тижнів і місяців, зокрема під час коронакризи, в просуванні ідеї перегляду і поліпшення нашої глобальної ситуації і глобальних інститутів відповідно до цінностей. Ми і надалі будемо робити це", - сказав Трюдо.

Він додав, що Канада "і надалі буде підтримувати ВООЗ навіть під час пошуку шляхів поліпшення сучасної багатосторонньої системи".

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Америка призупиняє виділення коштів на фінансування ВООЗ. Він назвав ВООЗ "маріонеткою Китаю" і опублікував лист до її гендиректора.

Трамп стверджує, що президент Китаю Сі Цзіньпін чинив тиск на ВООЗ, щоб вона не оголошувала спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією. Він також каже, що ВООЗ поступилася цьому тиску, але пізніше була змушена повернути назад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram