ГоловнаСвіт

ВООЗ: випадків зараження коронавірусом через дотик до поверхонь не було, але дезінфекцію краще проводити

ВООЗ рекомендує не розпорошувати дезінфікуючі засоби в клініках, магазинах, офісах і будинках, а також на відкритому повітрі.

ВООЗ: випадків зараження коронавірусом через дотик до поверхонь не було, але дезінфекцію краще проводити
Фото: EPA/UPG

Всесвітній організації охорони здоров'я не відомі випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2 під час дотику до загальнодоступних поверхонь, але дезінфекцію все ж краще проводити.

Про це йдеться в рекомендаціях ВООЗ, передає Deutsche Welle.

Організація згадує дослідження, згідно з яким вірус може вижити до семи днів на зовнішній стороні медичної маски для обличчя, до чотирьох днів на нержавіючій сталі та пластику, до двох днів на склі, і одночасно радить ставитися до подібних досліджень з обережністю, оскільки їх проводять у лабораторіях, а не в реальному житті.

Одночасно в дослідників є досвід функціонування інших коронавірусів, які виживають на різних поверхнях, і людина може бути інфікована під час дотику.

ВООЗ при цьому рекомендує не розпорошувати дезінфікуючі засоби в клініках, магазинах, офісах і будинках, а також на відкритому повітрі, як це роблять у деяких країнах Азії. Дезінфікуючі засоби можуть бути небезпечними для людей, хімікати на кшталт хлору призводять до подразнення очей і шкіри, розладів дихання і травлення.

Нагадаємо, раніше ВООЗ оновила інформацію про механізми передачі коронавірусу. Зазначалося, що найбільше епідемічне значення має людина з ознаками ГРВІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram