ГоловнаСвіт

Путін назвав Росію "окремою цивілізацією"

Президент РФ закликав "робити акцент саме на високих технологіях і на їхньому розвитку".

Путін назвав Росію "окремою цивілізацією"
Фото: kremlin.ru

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія – це окрема цивілізація, і вона повинна розвиватися на базі найсучасніших технологій.

Про це він говорив в інтерв'ю телеканалу "Россия-1", передає "Интерфакс".

"З'явилися нові технології, вони вже змінюють світ. Усі ці напрямки – безпілотна техніка, генетика, медицина, освіта – усе це й буде тією базою, на якій буде розвиватися країна… Росія – це не просто країна, це дійсно окрема цивілізація – якщо ми хочемо зберегти цю цивілізацію, то повинні робити наголос саме на високі технології та на їхній розвиток", – сказав Путін.

За його словами, Росія має дивитися на те, що робиться в інших країнах, але не забувати про власну базу. Президент РФ підкреслив, що якби не було цієї бази, то в Росії "ніколи б не було високотехнологічних видів зброї, яких поки немає в жодної країни світу".

"Нам потрібно тепер не тільки трансформувати ці досягнення в цивільні сфери, а і спиратися на досягнення попередніх поколінь. Вони в нас завжди були, є й зараз – не тільки у військовій, але в цивільній сферах", – сказав Путін.

Зазначимо, що президент РФ давав це інтерв'ю у вересні минулого року, але в ефірі його транслювали вперше.

Нагадаємо, у грудні 2018 року в російському Ярославлі відбувався всеросійський форум "проєктор" (раніше він називався "Майбутні інтелектуальні лідери Росії"), який щорічно проводиться за розпорядженням Путіна.

У день відкриття на форумі показали "найсучаснішого робота" Бориса, який нібито знає математику, вміє ходити, говорити та танцювати. Борису присвятили свої сюжети телеканал "Росія 24" і "Весті.Ярославль". Однак, у ролику було помітно, що з-під костюма "робота" видно шию людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram