ГоловнаСвіт

Через новий спалах COVID-19 у Китаї під карантин потрапили понад 100 млн осіб

У провінції Цзілінь було зафіксовано загалом 127 випадків коронавірусу.

Через новий спалах COVID-19 у Китаї під карантин потрапили понад 100 млн осіб
Фото: EPA/UPG

Влада китайської провінції Цзілінь ввела суворі заходи ізоляції через новий спалах коронавірусної інфекції.

Під карантин потрапили близько 108 млн осіб, пише Bloomberg.

За даними агентства, в провінції було зафіксовано 34 нові випадки зараження COVID-19. У Цзіліні призупинено автобусне і залізничне сполучення, закриті школи.

В одному з міст провінції - Шулань - влада має намір заблокувати всі житлові комплекси в місті, де проживають люди з підтвердженим діагнозом "коронавірус" або з підозрою на нього.

Тільки одній людині з кожної сім'ї, яка мешкає в таких ЖК, буде дозволено залишати квартиру кожні два дні на дві години для того, щоб купити найнеобхідніше.

Bloomberg також відзначає, що в провінції Цзілінь було зафіксовано загалом 127 випадків коронавірусу. Водночас у провінції Хубей, що стала епіцентром поширення нової інфекції, зареєстрували 68 тис. випадків інфікування.

Раніше в понеділок китайська влада повідомила, що на материковому Китаї за минулу добу було зареєстровано сім нових випадків активного протікання спричинених коронавірусом захворювань і 18 безсимптомних хворих.

З грудня минулого року жертвами коронавірусу в Китаї стали 4633 особи, зареєстровано 82 954 активних випадки зараження, з них 1704 ввезених з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram