ГоловнаСвіт

В Ізраїлі успішно протестували на гризунах потенційну вакцину від COVID-19

Якщо подальші випробування підуть за планом, препарат може бути готовий через рік.

В Ізраїлі успішно протестували на гризунах потенційну вакцину від COVID-19
Фото: narodna-pravda.ua

Ізраїльський інститут біологічних досліджень завершив випробування на гризунах потенційної вакцини від коронавірусу. Про це повідомив 12-й телеканал ізраїльського телебачення, пише "Интерфакс".

Під час випробувань вакцинували 50% гризунів лабораторії інституту, другій половині препарат не вводили. Після цього їх інфікували коронавірусом. Щеплені тварини залишилися здорові, а ті, кому вакцини не вводили, заразилися COVID-19.

Другим етапом випробувань стане перевірка ефективності вакцини на інших тваринах, і тільки після цього – на людині. Якщо препарат покаже ефективність і надалі, вакцина проти коронавірусу може бути готова через рік або раніше.

Крім цього, лабораторія розробляє ліки для лікування захворювань, які розвиваються на тлі інфікування COVID-19.

У Міноборони Ізраїлю вже оголосили, що інститут подав патент на вісім типів антитіл до коронавірусу, які будуть використовувати при розробці ліків.

Нагадаємо, що ізраїльські вчені 11 квітня анонсували початок створення вакцини від коронавірусу.

Над створенням вакцини працюють у декількох країнах, зокрема у Великобританії та США. У травні в Штатах повідомили, що вісім вакцин проти коронавірусу розробляють й вони можуть бути готові "пізньої осені". Розробки вакцини випереджають початковий план, оскільки раніше повідомлялося, що препарат може бути готовий тільки в наступному році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram