ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін має намір дозволити роботу метро, дитсадків, громадського транспорту і готелів з 25 травня

Також буде пом'якшена можливість богослужінь у храмах з мирянами.

Кабмін має намір дозволити роботу метро, дитсадків, громадського транспорту і готелів з 25 травня
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів має намір дозволити роботу метрополітену з 25 травня в тих містах, де дозволить це зробити епідемічна ситуація з захворюванням на коронавірус.

Також уряд готовий дозволити роботу дитячих садків, громадського транспорту, готелів і проведення богослужінь.

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV" сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"З 25 числа, тобто ми беремо ще час на технічну підготовку, уряд дозволить роботу дитячих садків, а також метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідситуація. Тут вже будемо працювати спільно з місцевою владою", - сказав він.

"Дію карантину буде продовжено, але ми, як і обіцяли, переходимо до адаптивного карантину. Тому вже з 22 числа буде ухвалено низку пом'якшень. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань. Ми також відкриємо готелі, крім хостелів. Роботу готелів дозволимо без роботи ресторанів і басейнів. Також буде пом'якшена можливість проведення служб в храмах, тобто ми відкриємо можливість проведення служби з розрахунком одна людина на 10 квадратних метрів, які можуть перебувати в релігійних спорудах", - заявив Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що ці рішення вже узгоджено з Офісом президента і членами Кабінету Міністрів і будуть прийняті на засіданні в середу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram