ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі обвалилася частина житлової багатоповерхівки (оновлено)

Через загрозу повторного обвалу розбір уламків будинку призупинили.

Фото: dsns.gov.ua
У Приморському районі Одеси на вул. Торгова, 20 обвалилася частина чотириповерхової будівлі з мансардою на 30 квартир. Рятувальники шукають під завалами постраждалих і розбирають зруйновані конструкції, повідомили на сайті ДержНС

"З будинку вивели вісім жителів, в тому числі двох дітей. Попередньо, жертв і постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Частково пошкоджено три квартири (4,2 і 3 поверхи), де проживали 17 осіб. Всі вони в момент події були відсутні. Також пошкоджено арку на першому поверсі.

Фото: dsns.gov.ua

До ліквідації наслідків обвалу залучено 86 осіб і 23 одиниці спецтехніки, з них від ДержНС - 45 осіб і 10 одиниць техніки.

Фото: dsns.gov.ua

Оновлення. Станом на 19:30 постраждалих в результаті руйнування житлового будинку немає. Встановлено, що обвал стався в чотирьох квартирах, інформує пресслужба обласної поліції.

"Поліцейські встановили їх жителів і з'ясували, що в момент події нікого з них вдома не було", - йдеться в повідомленні.

Зараз поліцейські продовжують працювати на місці події: проводять огляд, опитують свідків і очевидців, вивчають записи з камер відеоспостереження.

У поліції ймовірною причиною обвалу називають зміщення ґрунту. Начальник поліції Одеської області Олег Бех повідомив, що будинок мав невеликий крен, передає Думська.

За його словами, до зміщення ґрунту могли привести будівельні роботи, які проходять на будмайданчику поблизу з будинком.

"Будинок мав невеликий крен. За словами експертів, до обвалення могло привести зміщення ґрунту. На будмайданчику був незамкнений екскаватор, але робочий був відсутній", - повідомив Бех.

Також в міській раді Одеси відзначили, що на цей момент існує загроза повного обвалення будинку. У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що іншу частину будівлі зараз підтримує стіна, що обвалилася.

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Оновлення 21:10. Рятувальники припинили роботу з розбору уламків частково зруйнованого багатоповерхового будинку в Одесі через загрозу повторного обвалення.

Про це повідомили в пресслужбі Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Підкреслюється, що місцезнаходження всіх мешканців будинку встановлено. Попередньо, в результаті обвалу ніхто не постраждав.

"Станом на 20:00 в Одесі, відповідно до рекомендацій працівників Одеського державного інституту архітектури та будівництва, роботи з розбирання будівельних конструкцій призупинено в зв'язку з загрозою повторного обвалення", - повідомляє прес-центр ДержНС в Facebook.

Нагадаємо, що 8 травня в Одесі обвалилася частина двоповерхового багатоквартирного житлового будинку. Рятувальники евакуювали 10 мешканців, ще 11 людей зуміли вибратися самі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram