ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві поліція викрила шахраїв, які під виглядом продажу масок обдурили громадян на два мільйони грн

Вони припиняли зв'язок з клієнтом після отримання передоплати.

У Києві поліція викрила шахраїв, які під виглядом продажу масок обдурили громадян на два мільйони грн
Фото: cyberpolice.gov.ua

У Києві поліція викрила шахраїв, які під виглядом продажу масок виманили у громадян близько двох мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі Кіберполіції.

Інформацію про продаж неіснуючих у них в наявності масок вони розміщували на веб-сервісах оголошень. Під час продажу товару шахраї вимагали передоплату, а після її отримання - зникали.

"Кіберполіція встановила, що до злочинної діяльності причетні четверо осіб. Фігуранти розміщували інформацію з продажу медичних масок на веб-сервісах. Після отримання повної передоплати вони припиняли зв'язок з клієнтом. Збитки громадян становлять понад два мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання учасників угруповання. Вилучено банківські карти, мобільні телефони та флешки.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що в Україні за перші два тижні карантину було відкрито 30 кримінальних проваджень за шахрайство під час продажу засобів індивідуального захисту. Шахраї розміщували оголошення про продаж масок і антисептиків, отримували оплату і припиняли зв'язок з покупцями, не виславши їм товар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram