ГоловнаСвіт

Сенат США прийняв законопроєкт, який дає можливість усунути китайські компанії з бірж

Компанії повинні довести, що не перебувають під контролем іноземного уряду.

Сенат США прийняв законопроєкт, який дає можливість усунути китайські компанії з бірж
Фото: presstv.ir

Сенат США схвалив законопроєкт, який може призвести до виключення китайських компаній у лістингу на фондових біржах Штатів. Це може торкнутися таких найбільших компаній КНР, як Alibaba Group Holding Ltd. і Baidu Inc, пише Bloomberg.

Законопроєкт, поданий сенатором Джоном Кеннеді, республіканцем з Луїзіани, і Крісом Ван Холленом, демократом з Меріленда, було схвалено одностайно. Документ вимагає від компаній підтвердити, що вони не перебувають під контролем іноземного уряду.

Після цього акції деяких великих китайських компаній, зареєстрованих у США, значно впали.

Якщо компанія не зможе довести, що не перебуває під контролем іноземного уряду, або це не зможе перевірити Рада з нагляду за бухгалтерським обліком, то цінні папери такої компанії будуть заборонені на біржах.

"Я не хочу вступати в нову "холодну війну"", - заявив Кеннеді на засіданні Сенату, додавши, що він хоче, щоб "Китай грав за правилами".

Нагадаємо, сенатор-республіканець Ліндсі Грем подав до Сенату США законопроєкт про введення санкцій проти Китаю за відмову співпрацювати під час з'ясування причин виникнення пандемії коронавірусу.

Згідно з проєктом закону, Китай за 60 днів зобов'язаний надати всі необхідні дані для розслідування причин виникнення коронавірусу, які ведуть США й інші країни. В іншому випадку США заморозять китайські активи, введуть заборону на в'їзд для офіційних осіб з КНР, а також заборонять американським фінансовим інститутам кредитувати і страхувати китайських бізнесменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram