ГоловнаЕкономікаБізнес

​АМКУ просить авіакомпанії припинити продаж квитків і не замовчувати інформацію про повернення грошей

У Комітеті нагадали, що карантин може бути продовжений.

​АМКУ просить авіакомпанії припинити продаж квитків і не замовчувати інформацію про повернення грошей
Фото: www.rbc.ua

Антимонопольний комітет рекомендує авіаперевізникам утриматися від поширення інформації про можливість придбати квитки на рейси до завершення карантину.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

"Така інформація авіакомпаній може ввести в оману споживачів, оскільки може бути сприйнята як гарантоване відновлення регулярного авіасполучення між Україною та іншими країнами, що не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ заявили, що авіаперевізники поширюють інформацію про можливість купівлі авіаквитка на регулярні рейси сполученням між Україною та іншими країнами з 23 травня 2020 року. Водночас вони не вказують, що карантин може бути продовжений.

Крім цього, деякі авіаперевізники, за результатами скасування рейсів, пропонують споживачам авіапослуг на власних сайтах тільки дві опції зворотного зв'язку - "Змінити бронювання" і "Обміняти квиток на промокод". Відшкодування вартості перевезення форма зворотного зв'язку не передбачає.

"Отже, пасажирам надається неповна інформація (замовчуються інші варіанти обов'язкових опцій, передбачених авіаційними правилами) про можливість реалізації їх прав у повному обсязі", - наголосили в АМКУ.

Нагадаємо, у зв'язку з карантином Україна повністю припинила міжнародне авіаційне, залізничне та автобусне сполучення з 17 березня. На думку Криклія, українській авіації знадобиться два роки на відновлення трафіку після карантину.

Раніше три авіакомпанії заявили про відновлення рейсів з України наприкінці травня - початку червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram