ГоловнаСвіт

У Вірменії заявили про другу хвилю пандемії коронавірусу

Влада вважає причиною "проблеми з якістю дотримання обмежень".

У Вірменії заявили про другу хвилю пандемії коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія зіткнулася з другою хвилею коронавірусу.

Про це повідомляє агентство АМИ.

"На жаль, ми повинні зафіксувати, що в країні склалася важка ситуація. Де-факто можемо сказати, що маємо справу з другою хвилею коронавірусу", - сказав він у вівторок на брифінгу після засідання комендатури.

Прем'єр зазначив, що темою обговорень протягом останніх днів є причини події.

"Вже кілька днів ми обговорюємо те, наскільки введені комендатурою правила відповідають ситуації і наскільки вони універсальні. Результат наших обговорень однозначний: ухвалені обмеження відповідають ситуації і за своїм змістом ефективні. На жаль, у нас є проблеми з якістю дотримання обмежень", - пояснив він.

Прем'єр висловив упевненість, що за дотримання правил епідеміологічна ситуація не тільки покращиться, але й кількість заражень наблизиться нуля. Водночас він зазначив, що уряд не цурається використовувати адміністративні заходи для того, щоб правила дотримувалися.

"Посилені перевірки будуть проводити на міжобласних дорогах, аж до встановлення КПП для перевірки носіння масок пасажирами", - сказав Пашинян.

Режим надзвичайного стану з метою припинення поширення коронавірусу був оголошений у Вірменії з 16 березня 2020 року на місяць. 13 квітня уряд продовжив режим НС на місяць - до 14 травня включно, а потім - ще на місяць - до 13 червня.

Водночас введені з 24 березня обмеження на вільне пересування і деякі види економічної діяльності були зняті з 4 травня, а з 18 травня відновлено роботу громадського транспорту, спортзалів, дитсадків і об'єктів громадського харчування.

Станом на ранок вівторка, 26 травня, у Вірменії зафіксовано 7402 підтверджені випадки коронавірусу. Від COVID-19 помер 91 пацієнт, вилікувалися 3220 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram