ГоловнаСвіт

SpaceX відправляє астронавтів у космос (пряма трансляція)

Запуск запланований на 27 травня о 23:33 за Києвом.

SpaceX відправляє астронавтів у космос (пряма трансляція)
Астронавты Даг Херли и Боб Бенкен
Фото: golos-ameriki.ru

Компанія SpaceX Ілона Маска разом з Національним космічним агентством США (NASA) відправлять на Міжнародну космічну станцію двох американських астронавтів. Запуск запланований на 27 травня о 23:33 за Києвом.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Астронавти Даг Герлі і Боб Бенкен полетять на космічній капсулі Crew Dragon з ракетою Falcon-9. Запуск буде проведений з того самого космодрому, з якого стартувала остання місія програми шатлів NASA в 2011 році.

"Ми з Бобом працювали над цією програмою п'ять років, день у день. Багато в чому це був марафон, але цього і варто очікувати, щоб розробити пілотований космічний корабель, здатний долетіти до Міжнародної космічної станції і назад", - розповів 53-річний Герлі, коли вони з 49-річним Бенкеном прибули в Космічний центр з Г'юстона минулого тижня.

Зазначається, що президент США Дональд Трамп і віцепрезидент Майк Пенс будуть особисто стежити за запуском.

Нагадаємо, SpaceX успішно протестувала Crew Dragon без астронавтів минулого року, відправивши корабель в першу орбітальну місію.

У січні 2020 року SpaceX підірвала ракету Falcon 9 в рамках тесту на безпеку. Повідомлялося, що випробування системи порятунку екіпажу Crew Dragon в польоті пройшли успішно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram