ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ розгляне кредитну програму з Україною 9 червня

Фонд також дасть оцінку попередній програмі EFF, що була відкрита в 2015 році.

МВФ розгляне кредитну програму з Україною 9 червня
Фото: businesstoday.in/

Засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду із затвердження нової програми фінансування stand-by для України запланована на 9 червня.

Про це свідчать дані на сайті фонду.

На засіданні також буде дана оцінка попередній програмі EFF, що була відкрита в 2015 році.

Фото: imf.org

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що рада директорів Міжнародного валютного фонду може розглянути питання співпраці з Україною в рамках нової програми stand-by 5 червня.

Нагадаємо, що попередня програма stand-by (SBA) для України була прийнята МВФ в грудні 2018 року. Україна отримала по ньому єдиний транш в розмірі $1,4 млрд.

У грудні 2019 року Україна і МВФ домовилися про кредитну програму розширеного фінансування (EFF) на $5,5 млрд. Вона все ще не запущена, оскільки Україна не до кінця виконала вимоги Фонду.

Програми EFF спрямовані на підтримку країн, що зіткнулися з серйозними проблемами платіжного балансу, і зазвичай затверджуються на трирічний термін, тоді як кредити stand-by - на 1-2 роки. Термін повернення коштів за кредитами EFF починається через 4,5 роки і розтягується на п'ять років, в той час як за програмою stand-by виплати починаються через 3 роки і тривають два роки (для кожного траншу окремо).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram