ГоловнаСвіт

Президент Бразилії пригрозив покинути ВООЗ слідом за США

"Нам не потрібно, щоб люди ззовні вказували, що нам тут робити в частині охорони здоров'я".

Президент Бразилії пригрозив покинути ВООЗ слідом за США
Жаир Болсонару
Фото: EPA/UPG

Президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив про те, що країна має намір наслідувати приклад США і покинути Всесвітню організацію охорони здоров'я після того, як її представник Маргарет Гарріс попередила проти зайвої поспішності в знятті спричинених пандемією коронавірусу обмежень.

Про це пише Reuters.

На пресконференції в Женеві Гарріс, відповідаючи на запитання про послаблення соціального дистанціювання в Бразилії, сказала, що ключовим критерієм для зняття блокувань є уповільнення передавання інфекції.

"Епідемія, спалах хвороби в Латинській Америці викликає глибоке, глибоке занепокоєння", - наголосила Гарріс.

Болсонару після цього заявив журналістам, що Бразилія розгляне питання про вихід з ВООЗ, якщо тільки вона не перестане бути "партизанською політичною організацією".

"Я попереджаю: Сполучені Штати вийшли з ВООЗ, і ми в майбутньому розглядаємо [такий варіант]", - сказав він.

Болсонару вважає, що ВООЗ повинна почати працювати без ідеологічного підґрунтя, в іншому випадку Бразилія покине організацію.

"Нам не потрібно, щоб люди ззовні вказували, що нам тут робити в частині охорони здоров'я", - зазначив Болсонару.

Раніше він заявляв, що COVID-19 не небезпечніший, ніж вірус звичайного грипу, а також виступив проти введення в країні карантинних заходів.

Нагадаємо, Трамп оголосив про призупинення фінансування ВООЗ 15 квітня. На його думку, організація не впоралася зі своєю роботою, а її дії сприяли "дезінформації" Китаю про коронавірус, що, найімовірніше, призвело до більш масштабного спалаху, ніж міг бути.

Трамп вважає, що ВООЗ мало зробила для запобігання епідемії коронавірусу в США і приділила занадто багато часу ситуації в Китаї.

29 травня Трамп оголосив про розрив відносин США з ВООЗ.

У США і Бразилії спостерігається найбільш складна ситуація з коронавірусом у світі. У Штатах інфекцію виявили у 1,89 млн осіб, у Бразилії - у 615 тис. За кількістю жертв COVID-19 США також перебувають на першому місці (109 тис. померлих), Бразилія йде на третій позиції (34 тис.).

25 травня Трамп закрив в'їзд у США для тих, хто проживає або недавно побував у Бразилії. Таке рішення президент ухвалив на тлі показників за заражуваністю і смертністю від коронавірусу у цій країні, які швидко зростають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram