ГоловнаСвіт

Трамп заявив про припинення виплат Всесвітній організації охорони здоров'я

Фінансування буде заморожено на період аналізу роботи Організації.

Трамп заявив про припинення виплат Всесвітній організації охорони здоров'я
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив про припинення виплат Всесвітній організації охорони здоров'я від Штатів. Про це пише CNN.

За його словами, виплати будуть заморожені на час проведення аналізу "ролі ВООЗ у серйозному неналежному управлінні та приховуванні поширення коронавірусу". Аналіз триватиме від 60 до 90 днів.

Трамп повідомив, що Штати щорічно виділяють Всесвітньої організації охорони здоров'я $400–500 млн, водночас Китай – приблизно $40 мільйонів.

"Якби ВООЗ виконала свою роботу щодо залучення медичних експертів у Китай для об'єктивної оцінки ситуації на місці та виявлення відсутності прозорості в Китаї, спалах могли припинити у його вогнищі з дуже малою смертністю", – сказав Трамп.

Сенатор-демократ із Коннектикуту Кріс Мерфі, який входить у сенатський комітет у закордонних справах, розкритикував це рішення Трампа. На його думку, хоч Китай і США "допустили помилки", американський президент хоче відвернути вину в поширенні COVID-19 в США від своєї адміністрації.

"Зараз Білий дім і його союзники роблять дуже скоординовані зусилля, щоби спробувати знайти цапів-відбувайлів за фатальні помилки, які зробив президент на ранніх стадіях поширення цього вірусу", – сказав він.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш прокоментував рішення Трампа, зазначивши, що зараз не час скорочувати ресурси для ВООЗ або будь-який інший організації, яка бореться з коронавірусом, пише "Радіо Свобода".

Нагадаємо, що США займають перше місце по захворюваності на коронавірус серед усіх країн. Там COVID-19 виявили в понад 600 000 осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram