ГоловнаСвіт

Влада Грузії вирішила на 10 днів ізолювати найбільші міста

"Ми вступили в стадію повномасштабного внутрішнього поширення в країні".

Влада Грузії вирішила на 10 днів ізолювати найбільші міста
Фото: gov.ge

Грузія через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 вирішила продовжити надзвичайний стан до 10 травня. Найбільші міста країни, в тому числі Тбілісі, Руставі, Батумі і Кутаїсі, з вечора 15 квітня закриють на на в'їзд і виїзд протягом десяти днів.

Про це оголосив прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія, пише "Новости-Грузия".

"На жаль, можемо констатувати той факт, що у нас вперше зафіксовано 30 заражених людей за один день. Можна сказати, що ми вступили в стадію повномасштабного внутрішнього поширення в країні", - сказав Гахарія.

Прем'єр заявив, що точний прогноз, коли поширення вірусу досягне максимуму, зробити неможливо.

«Тому кожен крок і дія уряду в цій невизначеності має ще більшу цінність і ще більшу важливість. Тому я хотів би повідомити вам сьогодні, що, по-перше, уряд прийняв рішення заборонити людям в'їзд і виїзд з Тбілісі, Руставі, Батумі і Кутаїсі завтра з 21:00 15 квітня. Це означає, що ми робимо все можливе, щоб ще більше знизити рівень мобільності в великих містах", - сказав прем'єр-міністр.

Крім того, уряд Грузії звернувся до президента країни для продовження надзвичайного стану до 10 травня.

"Ми закликаємо президента звернутися до парламенту в найближчі дні з проханням про продовження надзвичайного стану до 10 травня. Це кроки, які необхідно зробити негайно, щоб перейти до нового етапу уповільнення поширення вірусу", - сказав Гахарія.

Нагадаємо, що станом на 14 квітня в Грузії підтвердили близько 300 випадків коронавірусної хвороби, померли три людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram