ГоловнаСвіт

Прем'єр Вірменії назвав пеклом ситуацію з коронавірусом у країні

Людей не встигають госпіталізовувати.

Прем'єр Вірменії назвав пеклом ситуацію з коронавірусом у країні
Фото: NEWS AM

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян назвав пеклом ситуацію з коронавірусом у країні.

Як повідомляє "Новости-Армения", такий вислів він використовував на брифінгу у суботу.

"200 осіб з коронавірусом чекають черги на госпіталізацію. Ми не встигаємо госпіталізувати всіх. Є випадок, коли людина померла через те, що медична допомога запізнилася. Правда, рідні теж пізно повідомили. Це перший такий випадок. У двох випадках смерть сталася, тому що у відділенні реанімації не було місця", - сказав Пашинян.

За його словами, під час засідання комендатури було майже прийнято рішення про повний локдаун, але в результаті обговорень стало ясно, що це рішення не призведе до бажаних результатів через недотримання карантину.

"Кажуть, це брехня, коронавірусу немає, уряд публікує цифри, щоб звернутися за допомогою. Можна подумати, наш уряд так часто просить про допомогу, коли у цьому немає потреби... Ми вже у пеклі, але гуманітарної катастрофи не досягли", - цитує Пашиняна news.am.

У тримільйонній Вірменії щодня реєструють приблизно таку ж кількість випадків COVID-19, як і в Україні. За 5 червня там зареєстровано 547 нових випадків зараження коронавірусом. У цілому в країні виявлено 12 364 інфікованих, з них 190 померли, а 3 720 лікуються.

Серед людей, які заразилися, - і сам Пашинян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram