ГоловнаСвіт

Мексика відмовилася продовжити скорочення видобутку нафти до кінця липня

Напередодні країни ОПЕК+ домовилися ще на місяць зберегти загальну квоту 9,7 млн бар. на добу.

Мексика відмовилася продовжити скорочення видобутку нафти до кінця липня
Министр энергетики Мексики Росио Нале
Фото: EPA/UPG

Мексика не приєднається до продовження скорочення видобутку нафти до кінця липня. Про це заявила міністр енергетики країни Росіо Нале, передає Reuters

Напередодні, 6 червня, країни ОПЕК+ домовилися ще на місяць зберегти загальну квоту у 9,7 млн бар. на добу, що діє в травні і червні.

"Інші країни погодилися продовжити скорочення видобутку на липень, але ми сказали, що не станемо цього робити. Ми будемо дотримуватися угоди, яку підписали в квітні", - заявила Нале.

У квітні країни ОПЕК+ наполягали, щоб Мексика скоротила обсяг викачуваної нафти на 400 тис. бар., але країна з такими умовами не погодилася. Через позицію Мексики фінальні переговори щодо угоди тоді перенесли. Остаточною вимогою ОПЕК+ було скорочення видобутку Мексикою на 350 тис. бар. на добу.

Однак в результаті Мексика погодилася знизити виробництво в травні і червні лише на 100 тис. бар. на добу. Іншу частину частки Мексики в скороченні видобутку взяли на себе Сполучені Штати.

Нагадаємо, нова угода ОПЕК+ про зниження видобутку нафти була укладена 12 квітня і діє з 1 травня. Спочатку її учасники домовилися скоротити видобуток у травні-червні на 9,7 млн бар. на добу і потім перейти до поступового нарощування: з липня - 7,7 млн бар. на добу, а з початку 2021 року по квітень 2022-го - 5,8 млн бар. на добу.

До укладення нової угоди її учасників змусив обвал на світовому нафтовому ринку, після того як в березні вони не змогли домовитися про додаткове скорочення видобутку і угода в підсумку розпалася. Крім цього, на вартість нафти тоді вплинула і епідемія коронавірусу: обмеження, введені в рамках боротьби з поширенням захворювання, вдарили по і так переповненому сировиною ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram