ГоловнаСвіт

Бразилія вирішила не оприлюднювати статистики щодо коронавірусу

За останніми даними, в країні захворіли понад 645 тисяч осіб.

Бразилія вирішила не оприлюднювати статистики щодо коронавірусу
Жаир Болсонару
Фото: EPA/UPG

Президент Бразилії Жаїр Болсонару підтримав рішення уряду про часткове приховування офіційних даних про масштаби епідемії коронавірусу в країні. Про це повідомляє Reuters.

5 червня МОЗ Бразилії призупинило роботу сайту, на якому показуються актуальні дані про хворих.

Болсонару в twitter написав, що міністерство оптимізує збирання статистики щодо COVID-19, щоб краще виявляти осередки захворювання і визначати подальшу стратегію боротьби з епідемією.

Він зазначив, що нинішні дані "не відображають ситуації в країні". Щоб уникнути спотворення статистики, інформація про хворих буде оприлюднюватись о 22:00 за місцевим часом, а не в період з 17:00 до 19:00, як раніше.

Раніше 6 червня Болсонару заявив, що Бразилія може слідом за США покинути Всесвітню організацію охорони здоров'я після того, як її представник Маргарет Гарріс попередила проти зайвої поспішності в знятті спричинених пандемією обмежень.

За даними Американського університету Джона Гопкінса, у Бразилії, що перебуває на другому після США місці за кількістю хворих, виявлено понад 645 тис. випадків зараження коронавірусом.

35 тис. людей померли від спричинених інфекцією ускладнень. Майже 267 тис. одужали.

Водночас влада бразильського Ріо-де-Жанейро зняла жорсткі антиепідеміологічні обмеження. У суботу в місті частково відкрилися бари, ресторани і торгові центри. Дозволені заняття спортом і відвідування пляжів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram