ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Закупівельна компанія МОЗ відкинула його претензії щодо тендеру на захисні костюми

"Що замовили - те і купили. ДП "МЗУ"виконало свої функції".

Закупівельна компанія МОЗ відкинула його претензії щодо тендеру на захисні костюми
Фото: zmist.pl.ua

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" відкинуло претензії Міністерства охорони здоров'я щодо тендеру на захисні костюми.

Позиція закупівельної компанії оприлюднена в її фейсбуці.

14 квітня "Медзакупівлі України" домовилися про придбання 90 тисяч костюмів вітчизняного виробника ТОВ "Текстиль контакт" за 22,05 млн гривень (ціна одного – 245 гривень).

Через три дні після цього Міністерство охорони здоров'я вийшло на ринок в обхід "МЗУ" та придбало 71 тисячу китайських захисних комбінезонів на загальну суму 34,87 млн гривень (ціна одного – 488 гривень).

МОЗ пояснило свої дії тим, що українські костюми не відповідають стандарту 14126 "Одяг захисний. Захист від інфекційних агентів".

Однак у "Медзакупівлях" заявили, що вимога щодо відповідності костюмів цього стандарту з'явилося вже після проведення ними тендеру.

"Алгоритм бюджетних відносин: що замовили – те й купили. ДП "МЗУ" виконало свої основні функції, а саме – сформулювало технічне завдання, провело закупівельні процедури та забезпечило ефективне використання бюджетних коштів", – сказано в повідомленні.

Держпідприємство підкреслило: 20 тисяч костюмів вітчизняного виробника вже пошиті та лежать на складі, але натомість в лікарні надійде китайський товар, який неможливо перевірити на відповідність стандарту 14126, тому що таких лабораторій в Україні просто не існує.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram