ГоловнаСвіт

У Німеччині через пандемію скасували Октоберфест

Нинішнє скасування стало першим у 70-річній післявоєнній історії пивного фестивалю.

У Німеччині через пандемію скасували Октоберфест
Фото: EPA/UPG

Найбільший у світі пивний фестиваль Октоберфест, який повинен був пройти в Мюнхені з 19 вересня по 4 жовтня, не відбудеться через пандемію.

Про це у вівторок, 21 квітня, на спеціальній пресконференції оголосив прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер і обер-бургомістр Мюнхена Дітер Райтер, пише DW.

"Це емоційно важкий момент для мене особисто й економічно складний момент для цього міста", - зазначив Райтер.

Фестиваль, на який щорічно з'їжджалися близько 6 млн шанувальників, приносив пивоварням, організаторам самого свята, а також артистам, власникам готелів, таксистам до 1,3 млрд євро.

Зьодер пояснив скасування Октоберфесту небезпекою різкого збільшення числа заражених новою коронавірусною інфекцією, з огляду на неможливість забезпечити соціальну дистанцію в певних наметах серед питущих і учасників свята.

Октоберфест уперше було проведено в 1810 році з нагоди весілля майбутнього баварського короля Людвіга I. У 19-му столітті свято скасовували всього двічі - у зв'язку з епідеміями холери. Фестиваль відновився у своїй традиційній формі в 1949 році. Нинішнє скасування стало першим у 70-річній післявоєнній історії Октоберфесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram