ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У п'ятьох прикордонників діагностували СOVID-19

Близько 150 прикордонників перебувають або на самоізоляції, або на обсервації.

У п'ятьох прикордонників діагностували СOVID-19
Фото: dpsu.gov.ua

П'ятеро співробітників Державної прикордонної служби України захворіли на коронавірус СOVID-19.

Про це повідомив спікер ДПСУ Андрій Демченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Минулого тижня, 15 квітня, було зафіксовано перший випадок захворювання прикордонника коронавірусом, і він був підтверджений ПЛР-тестом. 17-18 квітня також були підтверджені факти захворювання. Загалом на цей час підтверджено ПЦР-тестами захворювання коронавірусом у п'ятьох прикордонників", - розповів він.

Зараз, за його словами, в багатьох підрозділах Держприкордонслужби, особливо на західній ділянці, проводять експрес-тестування співробітників.

"Також станом на сьогодні близько 150 прикордонників перебувають або на самоізоляції, або на обсервації, або під наглядом медиків безпосередньо в прикордонних підрозділах", - додав Демченко.

Нагадаємо, на ранок 21 квітня кількість хворих на коронавірус в Україні перевищила 6 тисяч осіб. 161 людина померла, одужали 367.

Раніше голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко визнав неефективність вимірювання температури на кордоні. За його словами, відсоток виявлення осіб з температурою - наднизький. Підвищену температуру за місяць вимірювань виявили лише у 0,002% громадян, які в'їжджали в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram