ГоловнаПолітика

В Україні кожен п'ятий хворий - медик, - Герасимов

"Як можна було їх не захистити?"

В Україні кожен п'ятий хворий - медик, - Герасимов
Фото: president.gov.ua

Динаміка інфікування серед медичних працівників загрозлива і свідчить про повну неготовність влади до епідемії. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Подивіться зараз на ситуацію з коронавірусом. Загалом карантин – це правильне рішення. Питання в тому, як він був організований – чи можливо було якось по-іншому робити. Але принципово це правильне рішення. Але що робиться з лікарями? Вони ж незахищені. Подивіться зараз – на бігбордах, на телебаченні, на радіо яка реклама – «країна готова до коронавірусу», «країна його успішно подолає», – зауважив Герасимов.

«Як вона подолає, якщо наприклад в Ізраїлі частка хворих лікарів до всіх захворілих усього 4 відсотки. В Італії – кожен дванадцятий. В Україні – кожен п’ятий. У нас на цей момент захворіли 5710. З них 1074 – лікарі. Як можна було посилати лікарів виконувати професійний обов’язок, виконувати клятву Гіппократа – як можна було їх не захистити? Їм же не дали нічого. Я вже мовчу про захисні костюми. Я мовчу про пульсоксиметри. Мовчу про ШВЛ. Але коли немає звичайних масок і рукавичок – це нонсенс», – наголосив Артур Герасимов.

Він зауважив, що знову, як це було на початку російської агресії, волонтери, меценати та активісти змушені забезпечувати лікарів необхідним захисним спорядженням та обладнанням.

«І сьогодні знову як в 14-му році волонтери, меценати піднялися та разом усе це роблять», – зазначив співголова «Європейської Солідарності». 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram