ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні коронавірус діагностували у майже тисячі медиків

Усього в країні підтвердили 5106 випадків COVID-19.

В Україні коронавірус діагностували у майже тисячі медиків
Фото: facebook/Олександрівська клінічна лікарня м. Києва

В Україні з 5106 хворих на коронавірус - 978 медиків. Про це під час брифінгу в суботу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, найбільше інфікованих співробітників системи охорони здоров'я зараз у Вінницькій області. Більшість з них заразилися в Калинівській районній лікарні, яка визначена як опорний пункт в лікуванні заражених коронавірусом.

"На сьогодні у Вінницькій області зареєстровано 97 випадків захворювання серед медичних працівників. Ці 97 випадків зареєстровані в 22 установах охорони здоров'я. Найбільша кількість - у Калинівській центральній районній лікарні", - заявив Степанов.

Станом на 18 квітня в Україні підтверджено 5106 випадків коронавірусу. Померли 133 людини, 275 пацієнтів одужали.

Найбільше випадків зафіксовано в Чернівецькій області (840 хворих), далі йде Київ (770 випадків), Івано-Франківська область (462), Тернопільська (366) і Вінницька області (319).

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада прийняла закон, який зобов'язує Кабмін ввести додаткові доплати медичним та іншим працівникам, які беруть участь у боротьбі з епідемією коронавірусу, в розмірі до 200% від заробітної плати.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що масове зараження медичних працівників коронавірусом відзначається у всьому світі, оскільки вони "перебувають на передовій битви з коронавірусом". Тільки в Італії, станом на початок квітня, захворіли близько 9 тисяч докторів і медсестер - це 12% від загального числа заражених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram