ГоловнаСвіт

Трамп спрогнозував 65 тис. жертв коронавірусу в США

У Штатах, які перебувають на першому місці за кількістю смертей від COVID-19, померли вже понад 37 тис. осіб.

Трамп спрогнозував 65 тис. жертв коронавірусу в США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що, за останніми підрахунками, жертвами коронавірусу COVID-19 можуть стати понад 60 тис. американців.

"Я сподіваюся, що ми не сягнемо показника 100 тис. [летальних випадків]. На цей момент ми розраховуємо на 60-65 тис.", - заявив Трамп під час конференції в Білому домі в п'ятницю.

Президент США підкреслив, що, як вважалося спочатку, "кількість смертей [в США] могла скласти 2,2 млн осіб", тоді як "громадянська війна забрала життя 500-600 тис. осіб".

"Чесно кажучи, я бачив ще страшніші прогнози", - зазначив американський лідер.

Спочатку влада США вважала, що навіть у разі реалізації заходів стримування поширення інфекції помруть близько 100 тис. пацієнтів. Потім з'явилися менш похмурі прогнози.

Станом на суботу США залишаються країною з найбільшим числом виявлених випадків зараження коронавірусом і летальних випадків. Кількість пацієнтів, у яких підтверджено COVID-19, перевищила 700 тис. осіб. У країні зареєстровано понад 37 тис. смертельних випадків, близько 60 тис. пацієнтів вилікувалися.

Трамп пояснює, що таке високе число виявлених випадків захворювання зумовлене тим, що США проводять більше тестів на коронавірус, ніж інші країни.

Раніше американський президент заявив, що США пройшли пік пандемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram