ГоловнаСвіт

Путін переніс 9 травня через коронавірус

Нової дати святкування Дня Перемоги він не назвав.

Путін переніс 9 травня через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін розпорядився перенести парад 9 травня в Москві на більш пізній термін через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Интерфакс.

"Зараз перед нами непростий, прямо скажемо, важкий вибір. І дата 9 травня для нас свята, і життя кожної людини священне", - сказав він на нараді з постійними членами Ради безпеки РФ 16 квітня.

Він запевнив, що парад Перемоги і акція "Безсмертний полк" обов'язково будуть проведені в цьому році.

"Ми змусимо відступити загрозу, з якою зіткнулися сьогодні, і тоді обов'язково проведемо всі заплановані на 9 травня заходи. Зробимо це тепло і урочисто. Зрозуміло - в нинішньому, 2020-му році", - сказав Путін.

Він висловив упевненість, що 9 травня цього року відзначатиме вся країна. "Розумію, що для всіх нас саме 9 травня - День Перемоги. Він з нами назавжди. Саму цю дату неможливо ні скасувати, ні перенести. Ми і не будемо цього робити. У кожній родині в цей день будуть згадувати і вшановувати своїх героїв", - сказав Путін.

Напередодні російські ветеранські організації направили Путіну звернення з проханням перенести парад Перемоги в Москві з 9 травня на більш пізню дату через коронавірус. Пропонувалися дві нові дати: 24 червня і 3 вересня.

Нагадаємо, в Москві 9 травня 2020 планувалося провести військовий парад на честь 75-річчя перемоги над нацизмом у Європі. Лідери багатьох країн відмовилися відвідувати урочисті заходи в Москві.

У цьому році на парад до Москви обіцяв приїхати президент Франції Емануель Макрон, лідер США Дональд Трамп не виключив такої можливості.

У той же час святкування 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Берліні скасували.

За останніми даними, в Росії зареєстровано майже 28 тисяч випадків захворювання на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram