ГоловнаСвіт

Німеччина вирішила відкрити школи з 4 травня, але публічні заходи заборонені до вересня

Залишаються закритими кафе, ресторани і бари. Заборонені зібрання в церквах, мечетях і синагогах.

Німеччина вирішила відкрити школи з 4 травня, але публічні заходи заборонені до вересня
Фото: Bundesregierung / Bergmann

У Німеччині з понеділка, 20 квітня, дозволяється робота магазинів з торговою площею до 800 квадратних метрів. З 4 травня зможуть відкритися перукарні, вони повинні забезпечити роботу з використанням засобів індивідуального захисту. Також починаючи з 4 травня відновлять свою роботу школи.

Таке рішення в середу, 15 квітня, ухвалено за підсумками наради канцлера ФРН Ангели Меркель з прем'єр-міністрами 16 федеральних земель Німеччини, передає Німецька хвиля.

Повідомляється, що всі магазини, які відкриваються, повинні забезпечити дотримання умов гігієни і не допускати скупчення покупців у своїх приміщеннях. Незалежно від розміру, можуть відкритися автосалони, книжкові та веломагазини, дозволяється робота музеїв, бібліотек та архівів, зоопарків і ботанічних садів.

"Це перше рішення щодо пом'якшення карантинних заходів у Німеччині. Водночас більшість суворих обмежень на соціальні контакти, які були введені 16 і 23 березня у зв'язку з епідемією коронавірусу і повинні були діяти до 19 квітня, зберігаються до 3 травня включно. Громадянам наполегливо рекомендовано носити захисні маски в громадському транспорті та під час відвідування магазинів", - йдеться в повідомленні.

До подальших розпоряджень залишаються закритими кафе, ресторани і бари. Як і раніше, заборонені збори в церквах, мечетях і синагогах. Концерти та інші масові заходи залишаються під забороною до 31 серпня. Готелі зможуть працювати тільки для гостей, які здійснюють службові поїздки, але там не можна буде зупинятися туристам.

До 4 травня, за рішенням міністерства внутрішніх справ ФРН, контроль на кордонах Німеччини з п'ятьма сусідніми державами - Австрією, Швейцарією, Францією, Люксембургом і Данією залишається. Перетинати ці кордони можуть жителі, що працюють в цих країнах, і водії вантажного транспорту. Повітряне сполучення, як і раніше, закрито з Італією та Іспанією. Відкрито кордон з Бельгією та Нідерландами.

За підсумками наради з прем'єр-міністрами земель Ангела Меркель повідомила, що вирішено обговорити подальші кроки щодо поступового зняття карантину 30 квітня.

Раніше повідомлялося, що карантин у Франції продовжили до 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram