ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що США пройшли пік пандемії коронавірусу

"Ясно, що наша рішуча стратегія працює", - підкреслив президент США.

Трамп заявив, що США пройшли пік пандемії коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що дані про поширення коронавірусу в Сполучених Штатах свідчать про те, що пік заражень COVID-19 пройдено.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Трамп також пообіцяв найближчим часом представити "нові основні принципи" прийдешнього відновлення економічної діяльності в США.

"Битва триває, але дані свідчать про те, що країна пройшла пік нових заражень ... Хоча ми повинні зберігати пильність, очевидно, що наша рішуча стратегія працює", - підкреслив він.

Президент США також заявив, що його адміністрація намагається з'ясувати, чи не стала джерелом коронавірусу одна з китайських біолабораторій в Ухані.

На пресконференції Трампу поставили запитання, чи відомо йому про повідомлення, нібито вірус "випущений з пляшки" в результаті випадкового інциденту. "Ми проводимо дуже ретельну перевірку цієї жахливої ситуації, яка сталася", - відповів президент США.

Нагадаємо, напередодні, 14 квітня, губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо заявив, що найгірший етап пандемії позаду, "якщо будемо продовжувати діяти розумно".

На ранок 16 квітня в світі зареєстрували 2 064 815 випадків зараження коронавірусом, 137 078 - летальних. Лідером за кількістю випадків заражень залишаються США. Число померлих сягнуло 30 925, хворих - 639 055, протестовано - 3 242 755 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram