ГоловнаСвіт

Губернатор Нью-Йорка: найгірший етап пандемії позаду, якщо будемо продовжувати діяти розумно

Ендрю Куомо зазначив, що поширення інфекції вдалося взяти під контроль.

Губернатор Нью-Йорка: найгірший етап пандемії позаду, якщо будемо продовжувати діяти розумно
Фото: EPA/UPG

Губернатор американського штату Нью-Йорк Ендрю Куомо вважає, що найгірший етап пандемії коронавірусу в штаті, можливо, позаду.

Про це він заявив під час щоденного брифінгу, передає "Радіо Свобода".

Куомо зазначив, що поширення інфекції вдалося взяти під контроль.

"Судячи з усього, найгірше позаду, якщо ми будемо продовжувати діяти розумно", - сказав губернатор.

Після того, як кількість смертей від COVID-19 у штаті перевищила 10 тис., число смертей почало знижуватися, число інфікованих також пішло на спад. Губернатор вважає, що стримати поширення коронавірусу допомогли обмежувальні карантинні заходи - практично повна зупинка економічної активності, закриття шкіл і університетів.

Куомо також повідомив, що разом з губернаторами шести сусідніх штатів він готує план поступового відновлення роботи фірм і підприємств. Деталі цього плану наразі невідомі, але його почнуть реалізовувати тільки після масштабного тестування жителів, щоб отримати чітке уявлення про рівень заражень.

Не виключено, що першими до роботи зможуть повернутися особи, які перехворіли на COVID-19 і отримали імунітет до цієї інфекції.

Нагадаємо, американський штат Нью-Йорк ще в березні став світовим лідером за тестуванням на коронавірус. Так, 23 березня за добу виявили майже 6 тисяч інфікованих. Зазначалося також, що пік епідемії може наступити тільки через півтора місяця. Режим надзвичайного стану в штаті було оголошено на початку березня.

На 14 квітня у світі зафіксовано 1 млн 920 тис. 918 випадків зараження коронавірусом COVID-19, число жертв сягнуло 119 686. За кількістю захворювань і летальних випадків лідирують США, де померли 23 622 людини, а також виявлено 582 580 інфікованих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram