ГоловнаСвіт

Італійцям пропонують за 200 євро подякувати Росії і Путіну за допомогу, - La Repubblica

Відео з похвалою російської влади пропонують розмістити в соцмережах.

Італійцям пропонують за 200 євро подякувати Росії і Путіну за допомогу, - La Repubblica
Фото: currenttime.tv

Росіяни, які живуть в Італії, пропонують своїм знайомим італійцям знятися в ролику якогось "російського ЗМІ" і подякувати Росії і Путіну за гуманітарну допомогу.

За хороші слова про гуманітарну допомогу готові заплатити 200 євро. Такі пропозиції жителям Італії надходять у Whatsapp.

Про це повідомляє італійське видання La Repubblica, передає Настоящее время.

"Їм потрібно 15 італійців, які скажуть що-небудь хороше про російську гуманітарну допомогу. Краще відео або пост з фотографіями, але за відео вони платять 200 євро, за пост дають менше", - наводить видання текст повідомлення, яке отримав один з жителів країни.

Відео з похвалою російської влади пропонують розмістити в твітері, фейсбуці або інстаграмі.

Також журналісти газети знайшли дівчину, яка опублікувала в TikTok короткий ролик з подяками за російську гуманітарну допомогу. Вона розповіла виданню, що зняти подібне відео її попросив друг, якому за нього заплатили 20 євро.

Посольство Росії в Римі заявило, що нічого не знає про пропозиції італійцям знімати відео за гроші.

"Росії не потрібно визнання в такій формі. Щодня ми отримуємо сотні дзвінків, листів і коментарів зі словами щирої вдячності від простих громадян, керівників міст і регіонів, політиків, підприємців", - заявили в посольстві. Там вважають подібні пропозиції шахрайством.

Після того, як у березні Росія направила в Італію гуманітарну допомогу, військових медиків і обладнання для боротьби з коронавірусом, прокремлівські блогери та ЗМІ почали активно використовувати цю операцію для пропаганди, відзначає видання.

Наприклад, у соцмережах без вказівки подробиць походження відео було опубліковано ролик з чоловіком, який змінює прапор Євросоюзу на прапор Росії, а потім показує папір з написом: "Спасибі, Росіє! Дякую, Путіне".

Як повідомляли, 20 українських лікарів вирушили в Італію на два тижні для боротьби з коронавірусом. Повідомляли, що оплату і захист лікарям забезпечить Україна, а італійська сторона - проживання та харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram