ГоловнаСуспільствоЖиття

20 українських лікарів вирушили до Італії на два тижні

Після повернення їх помістять на обсервацію або вдома, або в лікарні.

20 українських лікарів вирушили до Італії на два тижні
Фото: facebook/Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом

Україна відправила в Італію 20 лікарів, які протягом двох тижнів будуть допомагати боротися з коронавірусом. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в суботу.

"Я дякую всім, хто зголосився і поїхав надати медичну допомогу і перейняти досвід надання медичної допомоги. Це наших 20 лікарів, які поїхали на 14 днів до Італії допомогти італійським лікарям", - сказав Ляшко.

Він пояснив, якщо ситуація в Україні буде стабільною, і не виникне гострої потреби залучати медичних працівників до допомоги, то їх після повернення відправлять на обсервацію.

"У той же час, якщо буде потрібна допомога, ті сили і засоби, які будуть у цієї бригади, тобто можливість відразу кинути їх на передову в установи охорони здоров'я, де обсервація буде здійснюватися безпосередньо в лікарні", - сказав Ляшко.

Він додав, що в Україні вже використовують практику, коли медичні працівники проживають в установах, де надають допомогу. Ляшко зазначив, що в лікарнях організовані місця для відпочинку лікарів, вони також забезпечені харчуванням для своїх працівників.

Нагадаємо, напередодні Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії. Повідомлялося, що оплату і захист лікарям забезпечить Україна, а італійська сторона - проживання та харчування.

Італія перебуває на першому місці за кількістю жертв коронавірусу. Від COVID-19 в країні померли майже 15 тис. осіб, кількість підтверджених випадків інфікування перевищує 120 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram