ГоловнаСвіт

Влада Грузії вирішила не закривати церкви на Великдень

У країні офіційно підтверджено 306 випадків коронавірусу, в тому числі три - з летальним результатом.

Влада Грузії вирішила не закривати церкви на Великдень
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на пандемію коронавірусу SARS-CoV-2, влада Грузії вирішила не закривати храми в свято православного Великодня 19 квітня.

При цьому влада гарантувала дотримання всіх заходів безпеки, передає Немецкая волна.

"У нас активна комунікація з патріархією і патріархом. Ми прийняли рішення, що закон порушуватися не буде, церкви закриватися не будуть і буде дотримуватися соціальна дистанція з метою турботи про здоров'я і життя наших громадян", - заявив прессекретар прем'єр-міністра Грузії Іраклій Чіковані.

За його словами, в церквах, згідно зі спільним з патріархією рішенням, будуть дотримані всі норми безпеки, встановлені Міністерством охорони здоров'я і Центром з контролю за захворюваннями.

У великих храмах між людьми буде дотримана як мінімум двометрова дистанція, а в дрібних церковна служба буде проходити без парафіян тільки за участю духовних осіб і церковних служителів.

Чіковані також повідомив, що перед усіма церквами чергуватимуть екіпажі поліції, які стежитимуть за виконанням норм режиму комендантської години і соціальної дистанції.

Зі свого боку глава служби зі зв'язків з громадськістю грузинської патріархії Андрія Джагмаідзе пояснив, що парафіяни, які захочуть залишитися в храмі в пасхальну ніч, прийдуть на богослужіння ще до початку дії комендантської години, тобто до 21:00, і покинуть храм о 6 годині ранку, коли припиняється дія комендантської години.

У Грузії на сьогоднішній день офіційно підтверджено 306 випадків коронавірусної інфекції, в тому числі три - з летальним результатом. Ще дев'ять громадян Грузії померли від коронавірусу за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram