ГоловнаПолітика

Антикорупційний суд відмовився заарештувати Микитася

Колишній депутат не вніс заставу 100 млн гривень.

Антикорупційний суд відмовився заарештувати Микитася
Фото: ВАКС

Вищий антикорупційний суд відмовив Національному антикорупційному суду в арешті колишнього депутата Верховної Ради Максима Микитася.

Клопотання про його арешт було пов'язане з тим, що він досі не вніс заставу розміром 100 млн гривень.

"Оскільки зараз ця застава не внесена, стаття 182 [Кримінального процесуального кодексу], враховуючи матеріальний стан і доходи Микитася, надає мені можливість звернутися до судді з клопотанням про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном до 14.05.2020", - сказав прокурор під час засідання.

Однак суддя Катерина Широка це клопотання відхилила.

Нагадаємо, що Микитася підозрюють у привласненні майна Національної гвардії, з якою "Укрбуд" уклав угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс, а Нацгвардія за це мала отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Але в 2016-17 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку на околиці Києва, вартість яких, як потім встановила проведена експертиза, виявилася на 81,6 млн грн меншою.

У жовтні 2019 року його взяли під варту із заставою 80 млн гривень, які він сплатив. У квітні ВАКС постановив стягнути гроші до держбюджету у зв'язку з порушенням Микитасем одного із зобов'язань, встановленого йому судом.

Після цього йому призначили новий запобіжний захід у вигляді застави 100 млн гривень, яку він оскаржив. Грошей наразі не вніс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram