ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" вимагає скликати засідання РНБО з питань екологічної ситуації

"Уряд повинен негайно вжити заходів, необхідних для захисту людей".

"Європейська Солідарність" вимагає скликати засідання РНБО з питань екологічної ситуації
Фото: kv.dsns.gov.ua

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від РНБО зібратися на термінове засідання і розглянути питання надзвичайної екологічної ситуації, що склалася через пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Про це йдеться на сайті партії.

"Уряд повинен негайно вжити заходів, необхідних для захисту людей і подолання наслідків екологічної катастрофи, зокрема, в Київській і Житомирській областях та місті Києві, який за інформацією міжнародних моніторингових інститутів, має найбрудніше повітря на планеті. Партія «Європейська Солідарність» також вимагає від київської влади, мера міста Києва відзвітувати про ситуацію з порятунком парків столиці і про ті заходи, які повинні бути прийняті для недопущення пожеж в лісопарковій зоні Києва", - йдеться в заяві.

"Ми обурені безпорадністю і бездіяльністю влади, яка неодноразово заявляла, що пожежі в зоні відчуження ліквідовані, але при цьому в Києві стоїть густий дим, а жителі скаржаться на запах гару, який відчувають у всіх куточках столиці і в області. Таке враження, що влада приклалася до газових подушок і дихає іншим повітрям, ніж звичайні люди. Ми вимагаємо від влади своєчасних і професійних дій. Кожен день і навіть година зволікання - це втрачені здоров'я і навіть життя людей", - заявляють в "ЄС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram