ГоловнаПолітика

Суд заочно заарештував одного з організаторів розгону Майдану Тоцького

Колишній голова Антитерористичного центру СБУ переховується від слідства.

Суд заочно заарештував одного з організаторів розгону Майдану Тоцького
Фото: МВД

Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід для колишнього першого заступника голови СБУ, колишнього голови Антитерористичного центру Володимира Тоцького.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора.

"За клопотанням прокурорів департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках, Офісу генерального прокурора, слідчий суддя Печерського районного суду Києва застосував до колишнього першого заступника голови СБУ - керівника Антитерористичного центру при СБУ запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - повідомили в прокуратурі.

Тоцького підозрюють у перевищенні службових повноважень і організації умисних убивств на Майдані.

Подібні дії інкримінують кільком іншим колишнім чиновникам, у тому числі колишньому президенту України Віктору Януковичу, ексголові МВС Віталію Захарченку, його заступнику Віктору Ратушняку, ексголові Служби безпеки України Олександру Якименку та колишньому начальнику міліції громадської безпеки ГУ МВС у Києві Петру Федчуку.

Рішення суду про заочний арешт дозволить почати процедуру екстрадиції підозрюваного і дасть можливість застосування процедури спеціального попереднього розслідування і заочного засудження, оскільки колишній чиновник переховується від слідства і суду, а також його оголосять у розшук.

Нагадаємо, Тоцький з осени 2013 року займав посаду першого заступника голови СБУ та голови Антитерористичного центру. У листопаді 2014 року він утік від правосуддя в невідомому напрямку, а в 2015 році був оголошений у розшук за статтею "державна зрада".

Генерал-майор Тоцький вважається одним з керівників операції з розгону Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram