ГоловнаПолітика

Генерал Шайтанов готував замах на Авакова, - Геращенко

Геращенко наголосив, що це був би вже не перший замах на главу МВС.

Генерал Шайтанов готував замах на Авакова, - Геращенко
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Затриманий контррозвідкою СБУ за підозрою в державній зраді генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов готував замах на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Я сьогодні вранці розмовляв з міністром внутрішніх справ. Він сказав, що так, дійсно, Служба безпеки і її оперативні канали передавали нам, що генерал-майор Шайтанов, крім замаху на Адама Осмаєва, працював і над тим, щоб організувати замах на міністра внутрішніх справ", - цитує заступника голови МВС Інтерфакс-Україна.

При цьому Геращенко наголосив, що це був би вже не перший замах на Авакова.

"Я дякую співробітникам СБУ за ефективну роботу та затримання небезпечного державного злочинця і шпигуна", - додав він.

Говорячи про те, що йому відомо про спецоперацію із затримання Шайтанова, Геращенко сказав: "Те, що мені відомо: генерал Шайтанов контактував з співробітниками ФСБ, виїжджав для цього в закордонні відрядження, але наші європейські та американські колеги контролюють ситуацію з російськими агентами, - вони передали інформацію СБУ про те, що генерал СБУ має дивні зв'язки і контакти з російськими розвідниками".

Після цього, за словами заступника міністра внутрішніх справ, Шайтанов "був узятий в глибоку розробку і виведений на чисту воду".

Нагадаємо, що 14 квітня генерал-майор Служби безпеки України Валерій Шайтанов був затриманий за підготовку вбивства Адама Осмаєва на замовлення російських спецслужб.

СБУ стверджує, що у слідства достатньо доказів про те, що Шайтанов є агентом ФСБ Росії. Генерал, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді перебував на агентурному зв'язку під псевдонім "Бобиль" у полковника ФСБ Ігоря Єгорова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram