ГоловнаПолітика

У "Європейській солідарності" вважають, що "слуги" могли б відкликати 16 тисяч правок до закону про банки

"Або ви вже не контролюєте власну фракцію?"

У "Європейській солідарності" вважають, що "слуги" могли б відкликати 16 тисяч правок до закону про банки
Фото: Михаил Палинчак

Для прийняття закону про неповернення банків колишнім власникам необхідно було вимагати в представників партії "Слуга народу" відкликати 16 тисяч правок, які вони подали до документа. Таку думку висловив співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

"Давайте подивімся, а чиї правки, ці 16 тисяч? Це ж представники «Слуги народу», це представники команди Зеленського – або ті, хто зараз у його команді, або ті, кого він завів до парламенту, але вони зараз не в його фракції. Тут питання в іншому – шановні колеги, не перекладайте на парламент власну політичну відповідальність, розмовляйте зі своїми депутатами, щоби вони відкликали ці поправки. Або ви вже не контролюєте власну фракцію?» – додав Герасимов.

Він зазначив, що є кілька процедурних норм, як можна швидше прийняти банківський закон.

«Ми розмовляли і з фахівцями, і з юристами. У влади є кілька процедурних норм, як можна швидше прийняти цей закон. Ключове питання, яке сьогодні виникає, чому цей законопроєкт не був відразу прийнятий у цілому, хоча для цього були всі можливості. А відповідь дуже проста – тому що між Ігорем Коломойським і дефолтом, на жаль, влада обирає саме шлях до дефолту. Навіщо це потрібно олігархам – це зрозуміло, тому що вони за безцінь скуплять заводи та фабрики. Навіщо це народу? Звичайно, народу це не потрібно, тому що це безробіття, зменшення пенсій і зарплат», – сказав Герасимов.

Водночаслідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко нагадав, що прийняття закону про банки, сприяє отриманню Україною кредиту МВФ, який допоможе Україні вирішити три проблеми.

"Проблема перша – забезпечити фінансування армії, захистити суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Проблема друга – забезпечити медичну галузь, лікарів препаратами, необхідним обладнанням у лікарнях і захистом медиків – закупівлею масок, антивірусних костюмів та інших засобів… Третє важливе питання – це захистити людей. У людей закінчуються гроші. І тому негайна виплата соціальної допомоги, яка забезпечить хоча б харчування та лікування – це те, що повинні зробити насамперед. Без грошей міжнародних фінансових організацій цього зробити буде неможливо, й Україна опиниться в стані дефолту ", – зазначив Порошенко перед початком позачергового засідання.

«Не грайте зі світом, не грайтеся з українським народом. Ми наполягаємо і вимагаємо – виносьте ті закони, які допомагають захистити Україну та українців від загрози пандемії. Ми чітко вимагаємо, щоби влада визначилася – чи вона буде з Україною і проведе банківський закон, або буде загравати з Коломойським, намагаючись обдурити наших партнерів. Я попереджаю – це погано закінчиться», – застеріг лідер «Європейської Солідарності».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram