ГоловнаПолітика

Комітет переніс засідання щодо правок до законопроєкту про банки на 21 квітня, - Южаніна

Корнієнко раніше заявляв про розгляд документа після Пасхи вже в другому читанні.

Комітет переніс засідання щодо правок до законопроєкту про банки на 21 квітня, - Южаніна
Фото: Lb.ua

Засідання профільного комітету, який мав розглядати поправки до так званого «антиколомойського» законопроєкту, несподівано перенесене з 16 на 21 квітня. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомила народна депутатка із фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна. Вона переконана, що в Зеленського відсутня політична воля на ухвалення цього законопроєкту, через це країна стає заручницею олігархічних інтересів.

«Роздуми щодо прийняття законопроєкту № 2571-д. Підтримати голосування цього законопроєкту президент Зеленський приїхав особисто в Раду. «Європейська Солідарність» віддала голоси заради фінансової стабільності України. А далі з документом 2571-д почалися справжні «дива» та фокуси. Від 16 тисяч поправок – до затягування процесу розгляду в профільному Комітеті», – нагадала Ніна Южаніна.

«Мої заяви про відсутність політичної волі для прийняття так званого «антиколомойського» закону отримують дедалі більше яскравих підтверджень. Сьогодні чергове. Строк подачі поправок для розгляду законопроєкту в другому читанні закінчився 6 квітня 2020 року. Як член профільного комітету жодного повідомлення про те, як просувається робота з підготовкою таблиці, я не мала», – зауважує Южаніна.

«Нарешті вчора, 13 квітня, через систему електронного документообігу отримала лист, що засідання комітету відбудеться 16 квітня 2020 року, тобто з моменту закінчення строку подання поправок пройшло 9 днів. До речі, ця таблиця, яка вже, сподіваюся, давно сформована, так і не надійшла народним депутатам на ознайомлення. А тут знову фальстарт – Комітет переноситься на 21 квітня. Ще понад тиждень Україна житиме в умовах «туманного» фінансового майбутнього», – наголошує Ніна Южаніна.

Нагадаємо, від голосування законопроєкту про неповернення колишнім власникам банків, який називають "антиколомойським", залежить надання кредиту МВФ. А він уже закладений у дефіцит бюджету, який Верховна Рада збільшила нещодавно на 200 млрд гривень.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко раніше говорив про те, що після Великодня Рада буде готова розглядати законопроєкт у другому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram