ГоловнаПолітика

Президентка Естонії в розмові із Зеленським висловила надію на прийняття "антиколомойського" закону

Кальюлайд похвалила Україну за реформи під час пандемії.

Президентка Естонії в розмові із Зеленським висловила надію на прийняття "антиколомойського" закону
Керсти Кальюлайд
Фото: EPA\UPG

Президент Володимир Зеленський у вівторок провів телефонну розмову з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Як повідомила пресслужба українського лідера, розмова багато в чому стосувався коронавірусу, але Кальюлайд також відзначила проведення реформ в Україні, особливо прийняття закону про ринок землі. Вона також висловила надію на успішний розгляд законопроєкту про банківську діяльність (також відомого як «антиколомойський» закон).

Президент сказала, що Естонія бачить поліпшення бізнес-клімату в Україні, поліпшення в роботі правової системи та значне зменшення корупції на вищому рівні. І додала, що естонські інвестори зацікавлені в українських проєктах.

«У нас є багато реформ і багато законопроєктів для прискорення економічного зростання. Через коронавірус деякі з них були відкладені, але ми не зупиняємося в нашому прагненні реформувати Україну. Ми готові боротися за кожен долар і раді бачити естонських інвесторів в Україні», — відповів їй Зеленський.

Український президент побажав Естонії успішної роботи як непостійного члена Ради безпеки ООН у 2020–2021 роках.

«Бажаю вашій делегації в Раді Безпеки ООН успішного головування в травні цього року, яка буде проходити на тлі безпрецедентної ситуації, викликаної поширенням COVID-19. Підтримую позицію Естонії, що Рада Безпеки ООН має реагувати на пандемію, яка становить загрозу для світу і світової безпеки», — сказав Зеленський.

Зеленський і Кальюлайд домовилися про те, що санкції проти Росії потрібно зберегти до повного відновлення територіальної цілісності України, а пандемію коронавірусу не можна використовувати для політичних цілей.

Також говорили про підготовку до Другого цифровому форуму Україна — Естонія, який планується провести восени в Києві.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року під час офіційного візиту до Естонії Зеленський отримав у подарунок велосипед від президента Кальюлайд. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram