>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Зеленський призначив стипендії видатним спортсменам і тренерам, серед яких депутат Беленюк

Стипендії виплачуються з державного бюджету.

Зеленський призначив стипендії видатним спортсменам і тренерам, серед яких депутат Беленюк
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський призначив президентські стипендії для видатних, молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту, а також їхнім тренерам.

Відповідний указ опубліковано на сайті Офісу президента.

Зокрема, стипендію в розмірі 13 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум в Україні становить 2027 грн) призначено чемпіонові світу 2019 року з греко-римської боротьби, народному депутату від "Слуги народу" Жану Беленюку, чемпіонці світу 2019 року з дзюдо Дарині Білодід і чемпіонці світу 2019 року з фехтування Ользі Харлан. Їхнім тренерам Віталію Киселиці (Беленюк), Світлані Кузнєцовій (Білодід) і Юрію Марченку (Харлан) призначено стипендії в розмірі 6,5 прожиткових мінімумів.

Спортсменам, які займали другі місця на чемпіонатах світу в 2019 році, призначено стипендії президента в розмірі 12 прожиткових мінімумів. Їхні тренери отримають стипендії - 6 або 4,8 прожиткових мінімуми.

Бронзові призери чемпіонатів світу 2019 року отримають стипендії в розмірі 11 прожиткових мінімумів, а їхні тренери - 5,5 прожиткових мінімуми.

Чемпіони Європи 2019 року Георгій Зантарая (дзюдо), Олена Костевич (кульова стрільба), Софія Лискун і Олексій Середа (стрибки у воду), Ніка Потапова (скелелазіння), Олександр Хижняк (бокс), Алла Черкасова (вільна боротьба) отримають стипендію в розмірі 9 прожиткових мінімумів. Їхні тренери - 4,5, 2,5 і 2 прожиткових мінімуми.

Срібні призери європейських першостей отримають стипендії в розмірі 8 прожиткових мінімумів, їхні тренери - 4 і 2 прожиткових мінімуми; бронзові призери - 7 прожиткових мінімумів, їхні тренери - 3,5 прожиткових мінімуми.

Також Зеленський призначив стипендії "молодим і перспективним спортсменам за призові місця на чемпіонатах світу та Європи".

"З моменту набуття чинності цього указу видатним спортсменам та їхнім тренерам, яким уже призначена стипендія на певний строк, надалі виплачується стипендія, передбачена цим указом", - наголошено в повідомленні.

Стипендії виплачуються з державного бюджету.

Нагадаємо, влітку минулого року президент і перша леді відвідали Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа", де вручили державні нагороди членам юнацької збірної України (U-20) з футболу, які перемогли на чемпіонаті світу в Польщі. Також президент нагородив золотих медалістів II Європейських ігор, на яких Україна посіла загальнокомандне третє місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram