ГоловнаПолітика

Рада прийме в цілому закон про банки 22-23 квітня, - джерело в "Слузі народу"

"За моєю інформацією, відразу після прийняття закону, ми отримаємо кілька мільярдів".

Рада прийме в цілому закон про банки 22-23 квітня, - джерело в "Слузі народу"
Фото: фейсбук/Александр Тимошенко

Верховна Рада прийме в цілому закон про банки 22-23 квітня.

Про це в інтерв'ю журналістам перед позачерговим засіданням парламенту розповів народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

"Наступного тижня, після Великодня, ми розглянемо банківський законопроєкт. Думаю, в середу - четвер ми приймемо цей законопроєкт", - сказав він.

Качура зазначив: після внесення змін до регламенту, що планують зробити сьогодні на позачерговому засіданні Ради, буде прискорено процес розгляду законопроєкту про банки і скоротиться рекордна кількість поданих поправок до другого читання.

"Кредит МВФ буде після прийняття банківського закону. Наші переговорні позиції будуть відразу посилені. За моєю інформацією, після прийняття закону ми отримаємо кілька мільярдів траншу. А загалом ідеться про близько $10 млрд на рік. Не тільки від МВФ, але й включаючи інших міжнародних донорів ... Це дозволить нам не повернутися в 90-ті роки і не втратити нашу економіку", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Комітет Ради переніс засідання щодо правок до законопроєкту про банки на 21 квітня.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прогнозував прийняття "банківського" закону та перший транш МВФ на травень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram