ГоловнаПолітика

Якщо допустити дефолт, демонтаж країни буде суто технічним питанням, - Іванна Климпуш-Цинцадзе

"Коломойський зацікавлений збанкрутувати країну і потім скупити все за безцінь".

Якщо допустити дефолт, демонтаж країни буде суто технічним питанням, - Іванна Климпуш-Цинцадзе
Фото: Сергей Нужненко

Якщо чинна влада допустить дефолт, то демонтаж країни буде суто технічним питанням. Коломойський зацікавлений збанкрутувати країну і потім скупити її за безцінь.

Про це сказала народний депутат фракції "Європейська Солідарність", голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе у своєму відеоблозі.

"Вже навіть провали і зрадницька політика влади не вражають так, як те, що незважаючи на все це їм через ЗМІ вдається задурманювати людям голови і напускати в очі туман. Буквально вчора КМІС оприлюднив своє нове дослідження. Як на мене, він просто показує картину абсурду громадської думки в Україні. Вдумайтеся, 65% наших громадян вважають, що влада не впоралася із забезпеченням лікарень тестами. 70% громадян України вважають, що влада не впоралася із забезпеченням захисними засобами наших медиків. І одночасно 46% наших громадян вважають, що влада успішно справляється з боротьбою з коронавірусом. І ті ж 46% вважають, що нам не варто продовжувати співпрацю з МВФ", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, це означає, що половину населення України новітні політики переконали в тому, що чорне - це біле.

"Людей переконують у тому, що дефолт - це прощення всіх боргів. Так раз - і ти вже нікому нічого не винен. Якийсь екшн від творців "кінця епохи бідності" і "зробимо їх разом". Насправді під час дефолту на людей чекає не телевізійне, а реальне зубожіння. Тому що це буде повернення в 90-ті, які, слава Богу, багато хто не застав, а деякі, на жаль, забули", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Депутатка наголосила, що Ігор Коломойський зацікавлений збанкрутувати країну і потім скупити все за безцінь.

"Ось Коломойський добре пам'ятає, він зацікавлений збанкрутувати країну, а потім скуповувати її за безцінь. Він хоче повернення купонів. Так, долар тоді буде точно по 8, тільки 8 тисяч. І тоді ті, хто вивів мільярди з України, зможе купувати її оптом. І нехай вас не тішить таке чарівне іноземне слово "емісія", якою вас обіцяють рятувати. Тому що емісія - це друкарська машина, і ми добре пам'ятаємо, як вона працює. Це означає, що ціни будуть рости вранці, в обід і ввечері. Що ми будемо змушені заплатити за хліб купу грошей, яка буде більшою, ніж той самий хліб. І не треба думати, як все буде. Тому що є живий реальний приклад з нашого недавнього минулого. Пам'ятаєте таке слово - квадрильйон. Так от, в Україні 1996 року дохідна частина бюджету становила 2 квадрильйони 390 трильйонів карбованців. Ціни з 1991 по 1996 рік в Україні зросли в 95 тисяч разів, а долар коштував 176 тисяч купонокарбованців. Так от, якщо такий сценарій влада буде реалізовувати, то насправді демонтаж країни залишиться вже суто технічним питанням", - додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram