ГоловнаПолітика

Позачергове засідання Ради почалося з тривалої перерви (оновлено)

"Батьківщина" і "За майбутнє" попросили про консультації.

Позачергове засідання Ради почалося з тривалої перерви (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Позачергове засідання Верховної Ради в четвер почалося з перерви.

Спікер Дмитро Разумков оголосив, що фракція "Батьківщини" та депутатська група "За майбутнє" попросили про зустріч із керівництвом парламенту та головами інших фракцій.

"Надійшла заява від двох фракцій про перерву на 30 хвилин для збору глав фракцій і проведення наради з керівництвом парламенту. Прошу керівників фракцій до мене", – сказав Разумков.

Спікер також повідомив, що з порядку денного знімають законопроєкт № 2398-д про пом'якшення режиму секретності щодо держоборонзамовлення.

Оновлення. Перерва в засіданні повинна була закінчитися орієнтовно о 13:45, але сильно затягнувся через позицію "Батьківщини" і групи "За майбутнє" щодо законопроєктів про регламент і банки.

Про це LB.ua повідомили джерела в керівництві фракції "Слуга народу" та "Батьківщини".

"Пропонують "свій" закон про банки та розібратися з тим, що розповів Уманський [в інтерв'ю LB.ua про "скручування" ПДВ і недонадходження до бюджету]", – заявив один зі співрозмовників.

За словами нардепа, "їхньої нової варіації закону про банки поки ніхто не бачив".

У "Батьківщині" зазначили, що "на нараді обговорюється законопроєкт щодо змін до регламенту", які повинні прискорити прийняття банківського законопроєкту.

Водночас інший співрозмовник у "Слугу народу" додав, що "в самій фракції є 30–40 депутатів, які виступають проти прийняття сьогодні закону про внесення змін до регламенту".

Через це може не вистачити голосів при розгляді законопроєкту.

"Нам не вистачає 10 голосів за регламент." ЄС "їх дає, але ми не хочемо з ними", – сказав він.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради в четвер зібралися на позачергове засідання, щоби прийняти зміни до регламенту та розблокувати прийняття в другому читанні законопроєкту №2571-д про гарантії неповернення колишнім власникам банків (так званий "антиколомойський" закон). До нього подали 16 тисяч поправок, розгляд яких може зупинити роботу парламенту на багато місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram