ГоловнаПолітика

Гетманцев: профільний комітет розгляне "антиколомойський" закон до кінця наступного тижня

Актуальна кількість правок - 16 572.

Гетманцев: профільний комітет розгляне "антиколомойський" закон до кінця наступного тижня
Фото: Рада ТВ

Фінансовий комітет Верховної Ради сформував порівняльну таблицю до законопроєкту № 2571-д про гарантії неповернення банків колишнім власникам (так званий "антиколомойський" закон), у неї увійшли 16 572 правки.

Про це сказав голова комітету Данило Гетманцев на брифінгу в парламенті.

"На сьогодні в таблиці вже є, і це остаточна кількість, 16 572 поправки", – повідомив він.

Гетманцев додав, що поки прийняті сьогодні зміни в регламент не набрати чинності та 150 депутатів не звернулися за особливою процедурою розгляду законопроєкту, комітет працює у звичайному режимі.

Найближче засідання комітету призначено на 21 квітня.

"Ми будемо йти не від поправки до поправки, а від пункту законопроєкту до пункту. Таких пунктів більш як 60, тому ми обґрунтовано вважаємо, що, напевно, розглянемо законопроєкт у комітеті до кінця наступного тижня і зможемо передати його на розгляд парламенту", – сказав Гетманцев.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні 16 квітня Верховна Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту № 2571-д.

Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправки, кількість яких у п'ять разів перевищує перелік статей проєкту (але не менше 500), його можна розглядати за особливою процедурою.

Її повинні ініціювати третина депутатів (зараз – 150 осіб).

Особлива процедура передбачає, що кожна фракція може вибрати не більше п'яти пріоритетних правок, на яких вона наполягає, а кожен позафракційний депутат – по одній.

Їх можна буде ставити на затвердження під час розгляду у Верховній Раді. Решта будуть вважатися відхиленим, якщо їх не підтримав профільний комітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram