ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано ще одного підозрюваного у справі генерал-майора Шайтанова

Це - колишній співробітник Центру спецоперацій "А" СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України затримала фігуранта в справі генерал-майор Шайтанова, якого підозрюють в державній зраді та підготовці вбивства добровольця Адама Осмаєва.

Затриманим є ексспівробітник Центру спецоперацій "А" СБУ, який підтримував контакти з полковником ФСБ РФ Єгоровим. Про це повідомили на сайті Служби безпеки України.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявили арсенал вогнепальної зброї та боєприпасів.

Фото: ssu.gov.ua

"Правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, підствольний гранатомет і дві гранати до нього, пістолет STEYR 1914 з глушником, гвинтівку типу карабін, рушницю, саморобну гвинтівку з глушником, три гранати РГД-5, схожий на пластид матеріал, 12 капсул-детонаторів і більш як 9000 патронів різного калібру", – йдеться в повідомленні.

Фігуранту оголосили про підозру в злочині за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, що 14 квітня генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова затримали за підготовку вбивства Адама Осмаєва на замовлення російських спецслужб.

СБУ стверджує, що в слідства достатньо доказів про те, що Шайтанов є агентом ФСБ Росії. Генерал, який є одним із колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді був на агентурного зв'язку під псевдонім "Бобир" з полковником ФСБ Ігорем Єгоровим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram